Tyfonbabyen Zaira

Tyfonbabyen Zaira

Lille baby med masser af hår. Hun har mørk glødet hud og nysgerrige øjne. “Må jeg holde hende,” spørger jeg hendes mor, Joy.

Mens jeg holder hende mod mit bryst kan jeg mærke hvordan det kriller i hendes små lunger. Hun kæmper for hver vejrtrækning. Jeg har lyst til at græde på hendes vegne, men jeg kan se Joys ansigt, og hun smiler. Hun er blot glad for at Zaira er i live.

Da Joy fødte Zaira, var der komplikationer under fødslen. Jordemoderen fortalte Joy at hun ikke skulle regne med at få flere børn.

Den 8. november 2013 da tyfonen Yolanda ramte Filippinerne, var Joy og hendes mand nødsaget til at søge ly i et hul på en åben mark med deres tre måneder gamle datter. Deres hus havde ingen chance mod Yolandas stærke vind og fra seks om morgenen til to om eftermiddagen kæmpede de mod vindstød og regn, mens de prøvede at dække for Zaira med deres egne kroppe som skjold.

Utallige gange endte Zaira under vand og mudder på grund af den rasende storm. Første gang Zaira kastede op råbte Joy ud til Gud: “Skån det eneste barn, jeg nogensinde får.”

Joy mindes Yolanda som om det aldrig ville ende. Men stormen forsvandt endelig – og Zaira overlevede.

Jeg vender hende på min arm så hun bedre kan se mig og vi får øjenkontakt. “Tyfon Baby,” kalder jeg hende. Et smil spreder sig i hendes lille ansigt og jeg kan ikke lade være med at grine.

Leave a Reply