Livet er det hele værd

Livet er det hele værd

“Tal med Auburn. Hun har en god historie”, skriver Erin til mig. Klokken er 5 om eftermiddagen, og jeg havde egentlig pakket min taske og slukket min computer. Men… en god historie er værd at jagte.

Jeg sluger min aftensmad og skynder mig op på Auburns værelse. Jeg hører hende råbe “kom ind”, da jeg banker på hendes dør, men efter at have trådt ind af døren, kan jeg ikke se hende. Jeg kigger rundt på pigeværelset, der er pakket med køjesenge, farverige kjoler og tegninger. Jeg kalder på hende og hun råber inde fra hulen på nederste køje midt i rummet. Køjen, som jeg ikke kunne se eksisterede på grund af tøj og tasker.
Jeg sætter mig ned ved siden af hendes seng og siger: “Fortæl”.

Auburn er ikke særlig gammel, stadig en teenager, men er den næstældste i en stor børneflok. Som teenager havde hun det ikke altid godt, og der var en dag hun prøvede at begå selvmord ved at skyde sig selv i brystet.
“Det var den værste smerte, jeg noglesinde har oplevet”, har hun fortalt mig en aften vi sad og talte sammen.

I dag havde Auburn været ude at fortælle folk om Jesus på et afvendingscenter. Der havde hun mødt en ung kvinde med arv på armene, der knugede en tøjbamse tæt ind til sig. Den unge kvinde havde prøvet at sætte ild til sig selv, fordi hun ikke længere ønskede at leve. Auburn fortalte hende om Jesus, og hvor meget han elskede hende. Mens hun bad for hende, havde den unge kvinde hørt Gud fortælle hende, at hun var Hans barn gentagende gange. Hun ville rigtig gerne høre mere om Jesus og Auburn var i stand til at fortælle hende, hvordan livet – med Jesus, er det hele værd.

Leave a Reply