Årene fløj af sted

Jakob valgte at se denne hindring som et springbræt i stedet for en anstødssten. Hans attitude hjalp til at bestemme retningen mod succes frem for fiasko.

Attitude – [atiˈtyːðə]

“Indstilling over for en person, en sag eller et fænomen, ofte udtrykt i ord eller adfærd”
– ordnet.dk

Jeg er i gang med at læse en bog, der hedder biblen. Det er en kanon af mange bøger, der tilsammen fortæller en fantastisk historie om kærlighed og nåde – genialt! En af disse bøger hedder 1. Mosebog. Bogen med begyndelser.

I 1. Mosebog er der en historie om en mand ved navn Jakob. Jakob oplevede Gud i en drøm på vej til Paddan Aram, og i denne drøm lovede Gud ham, at han altid ville være med Jakob.

Da Jakob ankom til Paddan Aram blev han forelsket i Rakel, hvorefter han arbejder syv år for hendes far Laban, for at få lov til at gifte sig med hende. Der står i biblen at ”årene fløj af sted, som var de dage – så forelsket var han”.

Men på bryllupsnatten bliver Rakel skiftet ud med sin søster Leah, hvilket betyder at Jakob på uheldig vis gifter sig med Leah i stedet. Det må have været meget mørkt den nat.

Næste morgen da Jakob vågner, ser han Leah, ikke Rakel, ved sin side. Så Jakob konfrontere Laban, med at han har arbejdet for Rakel – ”hvorfor har du så bedraget mig?

Laban kommer med en åndssvag forklaring og siger derefter til Jakob at han skal færdiggøre bryllupsugen med Leah og så kan han få Rakel – mod at han arbejder endnu syv år.

 

Attitude er altafgørende

Jeg vil lige sige, før du måske selv tænker det – NEJ, jeg anerkender ikke polygami. Jeg anerkender Jakobs attitude. Jakob kunne have svunget næverne eller blot taget det der var ”retmæssigt” hans. Han kunne også have sagt nej og forladt Labans hjem med Leah, men Jakob ”arbejdede derefter syv år for Laban mere.”

Jakob valgte at se denne hindring som et springbræt i stedet for en anstødssten. Hans attitude hjalp til at bestemme retningen mod succes frem for fiasko. Han vidste, at Gud ville være med ham, præcis som Han havde lovet.

Jakob blev og arbejdede hos Laban, og det blev hurtigt meget tydeligt at Gud velsignede Labans velstand gennem Jakob. Gud var med Jakob, som han havde lovet. Jakob får lov til at sætte noget af Labans velstand til side til sig selv, hvilket bar med til at ligge et solidt grundlag af velstand og rigdomme for den kommende nation, Israel. Ja – Jakobs attitude afgjorde fremtiden for en hel nation.

Det vil jeg minde mig selv om, næste gang tingene ikke går som planlagt.

Leave a Reply