Brug hvad far gav dig

En af de ting jeg holder allermest af er at mødes med andre missionære og hjælpe dem med at tage det næste skridt i deres tjeneste. Man kan vel sige jeg nyder at coache missionære.

Dagen før jeg forlod Japan havde jeg fornøjelsen af at mødes med et par fra Mongoliet, der rigtig gerne ville have hjælp til at tage det næste skridt.

Evangeliet er forholdsvist nyt i Mongoliet, hvilket vil sige at mange af kirkerne er meget unge. Præsterne er også meget unge. Joe fortalte mig at de fleste præster er i 30’erne. De fleste missionære kirkerne sender ud, bliver sendt ud for at pionere nye kirker i nye dele af Mongoliet. Men det er ikke, hvad Gud kaldte Joe og Sara til. Han kaldte dem til at starte en musiktjeneste i Japan.

“Jeg forstår, hvad du siger,” siger Joe pludselig. Han har arbejdet for Forenede Nationer gennem mange år og har stået for at lede adskillige projekter. “Jeg har så mange redskaber, som jeg ikke føler, jeg kan bruge…”

Som vi fortsatte samtalen afslørede hans frygt for at kombinere hans tjeneste med de færdigheder, han har fået gennem sit arbejde i FN. Arbejdet bragte dog også smerte og slag på personligheden, hvilket gør at han automatisk associerede hans færdigheder med afvisning, anklagelser og andre dårlige oplevelser.

Jeg ser tendensen oftere og oftere, som jeg har disse konsultationer med missionære. Vores tjeneste er så hellig og personlig, og vi tolker det som skrøbelighed. Gud selv har givet os missionen, og vi vil derfor ikke “forurene” den ved at blande den med de færdigheder vi associere med smerte og afvisning.

Hvis jeg var fjenden, ville det også være min strategi imod missionære, for at holde dem fra tjeneste – forholde dem bange for at bruge de færdigheder de er udrustet med.

Brug hvad gud har givet dig. Stol på at han kan helbrede dårlige associationer.

Leave a Reply