Det ved jeg ikke

Du har ordet, du er forberedt, og du er næsten færdig med at tale. Begejstring og fuldendthed fylder blodet af følelsen af success. “Perfekt,” tænker du måske til dig selv. Nu er det tid til spørgsmål, men du kender alle svarene. Men, pludselig er der én der stiller et spørgsmål du ikke kan svare på… Hvad gør du?

 

Har du nogenside været i denne situation? I alt ærlighed, det har jeg, og det såre min stolthed. Dog har jeg lært at det er langt bedre som kommunikations professionel at sige disse simple ord: “Det ved jeg ikke.”

 

Men hvorfor har det taget mig så lang tid om at lære det?—frygt for at fremstå inkompetent og sårbar kan true hvilke som helst kommunikatør eller leder. Men der sker noget, når man tilstår, og lader verden vide at man ikke er altvidende, når vi tillader os selv at være sårbare; man bliver menneskelig, nem at relatere til, imødekommende og ydmyg.

 

“Autencitet er ikke noget man har. Det er noget man vælger,” – Susan Scott, Fierce Conversations.

Tweet This

Jeg skriver denne blog, ikke fordi jeg er en ekspert i ydmyghed og autencitet, men for at minde mig selv om disse principper jeg skriver om.

Leave a Reply