Omvendelse fra bitterhed

Jeg begynder mine studier igen i næste uge. Jeg glæder mig helt enormt til at begynde læse igen, men mere end noget andet glæder jeg mig til at læse hos Regent University – et kristent universitet.

Efter fire års skolegang i Danmark, hvor jeg var en af de få kristne i min klasse til et studie, hvor alle mine undervisere er kristne og alle de tekster jeg skal læse har et bibelsk fundament. Jeg venter stadig på at mine bøger (forhåbentligt til tiden), men jeg er begyndt at læse en lille smule forud. En af de artikler, jeg er blevet bedt om at låse, er bibelsk versus ubibelsk kommunikation. Den ramte mig lige i samvittigheden.

Jeg ser mig selv som en fortaler for bibelsk kommunikation, men sandheden er at denne artikel viste mig mit hjerte, som det er til tider.

En af artiklens hovedpointer omhandlede bitterhed versus forsoning. Skribenten af denne videnskablige artikel om Kristen Rådgivning skrev:

“ […] problemet med kommunikation, er ikke hvilke ord, der bliver valgt og brugt, men de ord, der er fraværende og som skal bringe enighed og forsonelse. Bitterhed gentager og indøver fornærmelse i tankerne.” – Jeffrey S. Forrey

I det jeg læste denne sætning mindede Gud mig om en morgen i Danmark, mens jeg var i gang med at gøre mig klar til skole. Mens jeg var i bad, spiste morgenmad og pakkede mine bøger gik jeg mentalt og verbalt og forberedte mig på et argument (læs: skænderi) med en person, jeg vidste jeg ville møde den samme dag. Jeg gik og forberedte mig på en kamp! Hvor forfærdeligt er det lige? Der er selvfølgelig mange gode måder man kan forberede et godt forsvar (eksamener, salgstaler og taler), men hvis jeg skal være ærlig, så gik jeg og forberedte mig på en kommunikation, der ikke byggede det andet menneske op. Min attitude demonstrerede bitterhed og fornærmelse.

Jeg følte at Gud åndeligt sparkede mig bagi og sagde: ”Hvis du skal være en fortaler for MIN kommunikation, er du nødt til at kunne genkende denne følelse, så snart du har den.”

Så! Jeg glæder mig til at starte mine studier igen og at få nogle spark bagi af Gud igen. Hvis du, ligesom jeg, genkender denne følelse af bitterhed eller har gået den samme erkendelse, og gerne vil dele det, må du meget gerne kommentere nedenunder.

Tak fordi du følger med i mit liv.

Leave a Reply