Rød eller grøn ske

De sidste fire timer af SurgeView begyndte om eftermiddagen d. 17 december 2014. Efter 40 nationaliteter, over 200 personer og flere tusinde timer var lagt ind i projektet, var vi nu ved slutningen af at highlighte og fremhæve sammenhængende temaer i biblen. Syv gange har man været igennem hele biblen, hvor følgende temaer har været fremhævet: Religion, Familie, Økonomi, Teknologi, Traditioner, Stat og Medier.

Fremhævelserne vil blive oversat til software, sådan at det kan give et overblik over temaerne for de, der ønsker at studere og anvende bibelske principper fra de syv temaer.

“Klassificere vi ‘velsignelse’ som en form for kommunikation fra Gud eller ej?” spørger jeg gruppen.

Lydniveauet stiger i rummet, mens vi diskutere. Vi kan ikke helt komme til enighed, og David ender med at kalde skeer – hvilket betyder at vi stemmer med vores to skeer, én er grøn, én er rød. Stillingen er 4 mod 2, og vi ender med ikke at inkludere ordet, som en del af kommunikations sfæren.

SourceView Bible: Biblen, skrevet som manuskript. I princippet kunne vi tage hele biblen og klassificere den som et kommunikationseksempel, men det ville efterlade alt for meget til fortolkning. Nej – i stedet går vi igennem biblen, vers for vers og klassificere de ord og sætninger, der giver instruktioner om eller beskriver en af de syv temaer.

Jeg blev inkluderet i processen efter at have forberedt næsten halvdelen af biblens bøger for forskningsholdet. I 2015 regner vi med at hele processen er færdig og at softwaren er klar til at blive hentet i AppStore, Google Play eller MarketPlace.

Jeg er dybt taknemmelig for at kunne give mine input og viden om kommunikation videre til forskningsteamet, sådan at det kan blive inkluderet i materialet.

Leave a Reply