Smil til verden

Vidste du at måden du aflæser dine følelser på kan tilsidesætte de følelser du oprindeligt havde? Hjertebanken, sved, rystende hænder, du har brug for en dyb indånding og du kan næsten høre dine egne tanker… Hvad føler du? Frygt? Begejstring? Nervøsitet? Sorg? – Hvad ville der ske hvis vi fortalte os selv at det var følelsen af begejstring i stedet for nervøsitet?

Emotionel intelligens er det fagudtryk der bruges når en person er god til at beskrive hvad de føler. Nogle mennesker finder det nemt at beskrive hvordan de har det og har et hav af ord de kan benytte til at beskrive hvad de føler. Andre har færre ord, og kan måske kun genkende glæde, sorg og vrede.

En undersøgelse fra Washington University viser at hvis man smiler, kan man snyde sin krop til at opføre sig som om den er glad. Laverne hvilepuls, færre stresshormoner og stabil mavefunktion. Hvis du med vilje laver et surmule ansigt reagere kroppen også på det med stresshormoner.

En anden undersøgelse viser at hvis man taler om en bedrift, som man er stolt af kommer man bogstaveligtalt til at se højere ud. Modsat, når man taler om ting, man er skuffet over, eller som man skammer sig over kommer man til at se lavere ud.

Jeg har ikke meget mere at skrive andet end: SMIL! Vær sød at gøre det for mig, og for dig i dag. Smil så tit du kan. Op med humøret, vær ikke flov, voks en centimeter 😉

Leave a Reply