Vi har ikke brug for din hjælp

Med de bedste intentioner demonstrere de. Men de kender ikke omstændighederne. De ved ikke, deres hjælpe er langt fra behøvet. De ved ikke at deres ‘hjælp’ skaber problemer.

Efter Charlie tog sin DTS og tog på outreach til Calcutta i Indien, flyttede han til Japan. Han ville gerne opleve og forstå de folk, han kom for at tjene, så han flyttede på gaden, ved floden i Tokyo, for at bo sammen med de hjemløse der. Han havde kun planer om at bo der et par måneder, men endte med at bo der i 15 måneder.

“Tokyo har sit eget unikke system,” fortæller Charlie, “hver måned kommer der nogen fra staten ned til floden og sætter sedler på hvert lille hus, der informere om, at de bliver smidt ud af området om et par dage.”

De hjemløse ved præcis, hvad der kommer til at ske. På dagen pakker de alle deres genstande sammen, og flytter deres små hjem op på toppen af væggen ved floden og venter der. De der arbejder for staten kommer derefter og rydder de sidste par genstande væk, tager billeder for at ‘bevise’ at de har smidt alle væk, og derefter tager de afsted igen. Ikke mere end fem minutter senere er de hjemløse tilbage på floden for at sætte deres hjem op igen. Dette sker hver måned som et urværk.

De eneste gange, hvor det er sket anderledes er, hvis der er tsunami advarsel. I dette tilfælde vil staten putte sedler op, der siger at de ikke kommer for at smide dem væk på den sædvanlige dag på grund af tsunamien – “udsmidningsdagen er flyttet til næste tirsdag. Pas på jer selv under tsunamien.”

Hvor er det sødt af dem at give ordentlig besked.

Dette system virker! Ingen forstyrre hinanden og alle lever i harmoni. Når unge aktivister kommer og starter en demonstration fordi “vi er nødt til at ændre systemet sådan at de hjemløse ikke bliver smidt væk fra deres hjem,” kan de skade etet system, der fungerer – også selvom demonstranterne kun har de hjemløses bedste i sinde. Tak, men nej tak.

Lad os passe på når vores gode gerninger er drevet af manglende forståelse.

Leave a Reply